Kezdőlap  

Gyermeknap és Évzáró az Óvodában

Megosztás Facebookon PDFNyomtatásE-mail

2011 Gyermeknap és ÉvzáróA nyár első napjain az Óvodában igazi karneváli hangulat uralkodott.
Az igencsak emlékezetes, izgalmas, szórakoztató és remek hangulatú Gyermeknap után nem sokkal az idei Évzáró és Búcsú ünnepség került megrendezésre az Óvodában, ahol a gyönyörű díszítés mellett szép díszlet és kidolgozott, igényes kiegészítők tették gazdagabbá, látványosabbá a gyermekek előadásait.

Mind a két esemény visszajelzései egyértelműek voltak, miszerint megéri eljönni az óvodai rendezvényekre, amik örök emlékek is maradnak.
Június elsején került megrendezésre a Gyermeknap. Az óvónők és dajkák már kora reggel neki láttak a zöldség pucolásnak, hús tisztításnak, hogy a délelőtti programok alatt elkészülhessen egy üst babgulyás.
A reggeli elfogyasztását követően elő kerültek a rajzeszközök: kollázst készíthettek, színezhettek, rajzolhattak, nyakláncot, karkötőt fűzhettek a kézügyes gyermekek szüleik segítségével.
Aki már jól megdolgoztatta remek ötletei papírra vetésével a kezét, próbára tehette barátságát a páros versenyfutással. A gyermekek először társaikkal futottak, majd a szülők versenyeit szurkolhatták végig hangos kiáltásokkal. Ezt követte az anya-fia futam, ahol apukák, anyukák, fiukkal, lányukkal versenyezhettek egymással.
Nem sok idő maradt a pihenésre, mert a zsákban futás máris kezdetét vette. A lelkes közönség alig várta, hogy rá kerüljön sor a következő futásnál. A rengeteg nevetést, mosolyt, örömkiáltást csak töredék részben volt képes a fényképezőgép megörökíteni.
A fáradtság után ideje volt egy kis pihenésnek, sorban állásnak. Kisebb-nagyobb türelemmel várták ki a gyermekek, hogy az arcukat különféle szép, izgalmas, félelmetes mintákra fessük. Hamar kikerültek a kalózok, indiánok, pillangók, pókemberek, cicák, tündérek és sok más egyéb módon megfestett mosolygós apróságok.
Az ebédidő közeledtével megterítettük az asztalokat, és mindenki elé került egy nagy tányér gőzölgő babgulyás. A forró leves sok kanalat meg is görbített, amin nem győztek nevetni az óvodások. A főétel közben fogyasztották az erre az alkalomra hozott üdítőket a gyermekek és a szülők is. Ezt követően fogyott a sütemény, torta, keksz.
Eközben a színpadon már rendezkedett a meghívott előadó páros, akik fantasztikusan jó hangulatot teremtettek az ünnepség lezárása képpen. A gyermekek táncoltak, énekeltek, kiabáltak, guggoltak, ha kellett, és csakhamar a szülők is be lettek vonva. Vonatozás, kacsatánc, forgás volt a jó zene kíséretére.
Egy születésnapos kislány is volt közöttünk, akit szépen felköszöntöttek az előadók ebből az alkalomból.
Búcsúzóul a nagy melegben jól esett egy jó, hűsítő jégkrém, amit haza fele menet minden gyermek megkapott.
Sokak szerint Falu nappal felérő szórakozás volt ez a nap.

 

Nagy izgalmak vették kezdetét a Gyermeknap után, ugyanis egyre közeledett az Évzáró és Búcsú Ünnepség. Nagy igyekezettel, sok-sok próbával készültek a nagy csoportos óvodások erre az alkalomra.
Ünneplő ruhában érkeztek a gyermekek az óvodába, egytől egyik igen csinosan.A szülők izgalmánál már csak a gyermekeké volt nagyobb, ahogy felsorakoztak a bevonuló énekhez.
Szép, jól megtanult műsort adtak elő, három részben. Rézi Óvónéni, a nagycsoportosok óvónője és a munkaközösség-vezető köszöntötte a jelen lévőket. Ez után a gyermekek mondták el köszöntő verseiket
Egy zenés mesét adott elő néhány nagycsoportos, A Házikó címmel, amihez szépen rajzzal ékesített fejdíszeket viseltek.
Folytatásképpen a Csodarét című jelentettet láthatták  a vendégek, ahol a szép fejpántok, kiterjedt díszletek, falevél házikó és a négy évszak vándorainak koronás-szoknyás alakjai mind-mind nagyon szépen mutattak.
Ezt követte a tánc, amihez a népdalokat, gyermekdalokat az előadók énekelték. Szép füzére volt a játéknak és a táncnak, amit a gyermekek nagyon élveztek.
Végezetül a búcsúzó versek hangzottak el az óvodában maradóktól és az iskolába menőktől. Sok versszak megnevettette a közönséget a remek előadásmód miatt.
A gyermekek nagy igyekezete tapsban, elismerésben, dicséretben is megtérült. Boldogon és felszabadultan mentek ki a sikeres előadás után az udvarra elfogyasztani egy kis ünnepi uzsonnát.
Remek volt a hangulat a színvonalas előadás közben, mindenki élvezte a gyermekek műsorát.

Nem hiába a sok igyekezetünk, a szülők még most is mondogatják: "Nagyon szép volt ez az Évzáró." és "Bár minden nap Gyermeknap lenne!"

Az emlékezetes pillanatokról képek megtekinthetőek itt.