Kezdőlap Címlap Óvoda hírei Kiscsoportos Óvodások Petneházán  

Kiscsoportos Óvodások Petneházán

Megosztás Facebookon PDFNyomtatásE-mail

2011 Petneháza, kirándulásNagy esemény érkezett el június 9-én a kiscsoportos óvodások számára. Első alkalommal engedték el édesanyjuk szoknyáját, hogy egy közeli községben lévő tanyára látogassanak.
Sokak még nem ültek buszon, másokat nem akart elengedni anyukájuk, megint mások sírva búcsúztak, végül mégis útra keltünk a kalandok felé.
A három-négy éves gyermekek ámulva szálltak le a buszról Petneházán, a Szigeti Tanyánál.

Egy kedves hölgy, Erika néni fogadott minket, aki egész nap kísérőnk is volt egyben.
Ámulva nézték a gyermekek az 50 hektáros tanya belátható részét, ami tele,s tele volt sokaknak ismeretlen dolgokkal.
Szamarat, bölényt, lovakat, bárányokat, kecskéket, disznókat, teheneket is láthattak a gyermekek. Volt, akinek bátorsága volt meg is simogatni némelyiket.
A gyönyörű környezetben tett séta és az állatok megtekintése után kezdődött a még izgalmasabb program: póni lovaglás és utazás a szekéren.
Minden gyermek meglovagolta a két befogott pónit: Lacit és Kapitányt. Volt olyan gyermek, aki eleinte félt, kiabált az állatoktól, de csakhamar jobban feszített a hátán, mint egy vérbeli lovas.
A szekeres kocsikázás közben többféle disznót és fiatal bocikat is láthattak a gyermekek testközelből. Ekkor már egyikükben sem volt semmiféle félelem az állatok felé. Még Helo Kitty-vel is találkoztunk a szekerezés közben.
Közel másfél órán át tartott ez az izgalmas elfoglaltság, miután megkaptuk az ebédet.
Mindenki jól lakott és egy kevés pihenő után már fáradtan szállt fel a buszra, hogy haza érve édesanyja karjába siessen.

 

A képek megtekinthetőek itt.