Kezdőlap  

Gyermeknap az Iskolában

Megosztás Facebookon PDFNyomtatásE-mail

Gyermeknap2 011A 2011. évi gyermeknap a katasztrófavédelem jegyében telt el.Számos feladatot kellett megoldani minden osztálynak, amelyekben mindenki jól teljesített. Voltak közöttük gondolkodtató és ügyességi feladatok egyaránt. Nagyon jól szemléltették, hogyan viselkedjünk katasztrófa esetén:

 

  • Többek között kitöltöttünk egy viccesen megfogalmazott, de igenis fontos tudnivalókat tartalmazó totót
  • Eljátszottuk, hogyan kérünk segítséget katasztrófa esetén
  • Homokzsákokat töltöttünk meg időre
  • Az egész osztály egymás kezét fogva, mintegy egymást segítve, szelt át egy képzeletbeli mocsarat, persze téglákon lépegetve.
  • Titkosírást fejtettünk meg.
  • Kötélen kúszva menekültünk az árvíz által már-már ellepett házból.
  • Szélben himbálódzó kötélhágcsón másztunk fel a mindannyiunkat biztos helyre menekítő helikopterre.
  • Túlélő csomagot állítottunk össze, s ma már a legkisebbek is tudják, hogy nem a szájfény és a szempillaspirál a csomag legfontosabb, nélkülözhetetlen kellékei.
  • Végül összeállítottunk egy mozaikképet, a katasztrófavédelem jelképét.


Személyes tapasztalatainkra támaszkodva állíthatjuk, hogy együttműködve, összefogással könnyen úrrá tudunk lenni bármilyen súlyos helyzeten.
A verseny után minden osztály- elvégre gyermeknap volt- jégkrémet kapott! A mi osztályunk, a végzős 8. osztály az állomásokon álló tanáraink szerint olyan lelkesen és eredménnyel teljesítette a feladatokat, hogy nagy örömünkre dupla jutalomban részesültünk. Kaptunk egy jégkrémet, mert gyermekek vagyunk, s egyet, mert jól dolgoztunk.
Iskolánk legfiatalabbjai, a kis elsősök olyan odaadással mentek végig az akadályokon, s olyan figyelemmel kísérték az utasításokat, hogy számunkra külön élmény volt őket látni. Véleményünk szerint külön dicséret illeti ezért őket.
Az ilyen és az ehhez hasonló programoknak igen nagy közösségformáló erejük van, hasznosak, s nem utolsó sorban rengeteg szép élménnyel gazdagítanak bennünket. Nekünk biztosan hiányozni fognak ezek a rendezvények (is). Mint ahogyan a tanáraink is, akik megajándékoztak bennünket ezzel a szép nappal. Itt szeretnénk köszönetet mondani Ernszt Barbara és Bakóné Badacsonyi Lilla tanár néniknek, akik összeállították a versenyfeladatokat.
Ők ugyanis részt vettek Kisvárdán egy katasztrófavédelmi továbbképzésen, s az ott hallottakat ily módon továbbították felénk.